Avaldatud: 17. detsember 2023

2023. aasta Eesti naiste pokkeriliiga võitis Ingrid Ivarinen

2023. aasta Eesti naiste pokkeriliiga võitis Ingrid Ivarinen

Täna kell 12 Unibeti spordibaaris alanud Eesti naiste pokkeriliiga finaal kulmineerus minut pärast kell kaheksa õhtu, kui üheksa kõrgeima koha saavutanud naist alustasid finaallauaga Gerli Rüübergi juhtimisel, et selgitada välja 2023. aasta parim. 

Eesti naiste pokkeriliiga finaallaud

Finaallaua esimene kukkuja oli Kristin Raudla (9. koht), kes äss-kümnega jooksis kuningate paari vastu. Kümmekond minutit kukkus Mari-Liis Joa (8. koht), kelle kõrgeim paar pidi all vanduma Helina Tamme kahele paarile.

Seitsmendale kohale jäi Liisi Voltri (7. koht), kes jooksis seitsmete paariga Helina Tamme soldatite paari otsa, jättes konkurentsi viimased 6 mängijat.

6 mängijat alles

Kuuenda koha saavutas Helina Tamm, kes sai küll nupud sisse eelisseisus äss-kümnega Mirjam Jalaki äss-üheksa vastu blaind vs blaind olukorras, aga paraku flopis olev üheksa andis Jalakile edu, mis pidas lõpuni, elimineerides turniirilt 2009. aasta naiste pokkeriliiga tšempioni Helina Tamme.

Viie mängija konkurentsis oli ainult Catlin Müüril võimalus võita teine naiste pokkeriliiga tšempionitiitel. Olgu öeldud, et varasemalt on seda suutnud Airin Pindis, kes sai naiste pokkeriliiga tšempioniks nii 2018. kui ka 2019. aastal. Samas 2023. aastal mingil põhjusel ei osalenud.

Paraku jäi see ainult lootuseks, sest viiendale kohale jäi Catlin Müür, kelle äss-viis ristid kaotasid Gerli Rüübergi poiss-kuninga vastu. Mängu jätkasid Liis Rogovi juhtimisel Mirjam Jalak, Ingrid Ivarinen ja Gerli Rüüberg.

Järgmine kukkuja oli Mirjam Jalak, kes sai kuningas-poisiga flopis kõrgemai paari. Paraku Liis Rogovil oli kunn-emand, mis tagas talle kõrgema kikker. Turn ja river midagi ei muutunud.

Viimased kolm

  • Liis Rogov: 459K
  • Ingrid Ivarinen: 89K
  • Gerli Rüüberg: 156K

Kolme mängijaga lauda mängidi umbes kolmveerand tundi, kui saabus saatuslik käsi Gerli Rüübergile. Rüüberg ja Ingrid Ivarinen läksid enne floppi all-in tavapärases mündiviske olukorras.

Ivarinenil äss-poiss ja Rüübergil kaheksate taskupaar. Flop ja turn olid Rüübergile ülekaartide suhtes ohutu, aga paraku riverisse saabus neljas ruutu, mis andis Ivarinenile masti ja tagas talle ligipääsu heads-upi.

Heads-up

Heads-up olukord laheneb väga kiirelt juba 6. käega. Käe alguses on stäkid:

  • Ingrid Ivarinen: 401 000
  • Liis Rogov: 298 000

Liis Rogov avab buttonilt 25 000, mille Ingrid Ivarinen maksab.

Floppi loositakse: 8 6 9

Ivarinen otsustab tšekkimise asemel ise panustada ja panustab 25 000. Rogov vastab sellele omakorda agressiooniga, tõstes panuse 75 000 peale, mille Ivarinen maksab ja loositakse turn: T. Panga suurus on 200 000 žetooni.

Ivarinen tšekib ja Rogov otsustab minna all-inn, mille kiirelt Ivarinen ka maksab. Avatakse kaardid:

  • Liis Rogov: Q 8
  • Ingrid Ivarinen: 7 8

Liis Rogovil paar koos mastitõmbega, Ingrid Ivarinenil rida. Loositakse river, milleks on mitte midagi muutev 6, tagades Ivarinenile võidu ja 2023. aasta Eesti naiste pokkeriliiga tiitli.

Eesti naiste pokkeriliiga 2023 finaalkäsi, kus vastamisi Liis Rogov ja Ingrid Ivarinen.

Eesti naiste pokkeriliiga 2023 finaalkäsi, kus vastamisi Liis Rogov ja Ingrid Ivarinen.

Eesti naiste pokkeriliiga lõpptulemus

Eesti naiste pokkeriliiga finaallaua lõpptulemus:

  • 1. koht: Liis Rogov
  • 2. koht: Ingrid Ivarinen
  • 3. koht: Gerli Rüüberg
  • 4. koht: Mirjam Jalak
  • 5. koht: Catlin Müür
  • 6. koht: Helina Tamm
  • 7. koht: Liisi Voltri
  • 8. koht: Mari-Liis Joa
  • 9. koht: Kristin Raudla

Auhinnad

2023. aastal Eesti naiste pokkeriliigal rahalised auhinnad puudusid, vaid auhinnad olid meenete, kinkekottide, kinkekaartide, pokkeripiletite jms. Kuna oli väga palju erinevaid sponsoreid, siis oli ka auhindu väga ohtralt - näiteks esikoht sai üle 25 erineva auhinna.

Sarnasel teemal

Mängi ka maailma suurimas pokkeris

Mängi maailma suurimas GGPokeris läbi OlyBeti koos tuhande dollari suuruse pokkeriboonusega. Boonuse saab kohe, sissemakset ei ole vaja teha.

Mängi siin

Kui mängid läbi LÄBI SELLE VIITE ja kasutad boonuskoodi CAS25 ning teed €25 sissemakse, saad lisaks mängida €25 eest slotimänge riskivabalt ja kui €25 eest mängitud, siis ka €10 kontole niisama.